RUMSZTYK WOŁOWY Z SOSEM CHIMICHURRI [PRZEPIS]

Autor : WPIS GOŚCINNY
20 listopada 2017

Polacy nie jedzą dużo wołowiny. Świadczą o tym statystyki. Wciąż wolimy bardziej drób i wieprzowinę. Spowodowane jest to wieloma czynnikami. Jednym z nich jest na pewno cena. Innym fakt, iż wołowinę trzeba umieć przygotować. A jeszcze innym to, że w ostatnich czasach zalecano ograniczenie spożycia mięsa czerwonego do minimum, ze względu na ryzyko chorób układu sercowo – naczyniowego. A że lubimy skrajności i brak nam żywieniowego rozsądku…. Mamy efekty. Warto jednak jeść wołowinę ze względu na wartości odżywcze. Jakie?

Czytaj więcej

Podobało się? Podziel się ze znajomymi.

ZDROWA KOKOSOWA TARTA A’LA BOUNTY WG MARTA GOTUJE

Autor : WPIS GOŚCINNY
17 listopada 2017

Czy dieta odchudzająca, to ścisła dieta bez jakichkolwiek słodyczy? Już sama myśl sprawia, że czujemy dyskomfort. W tym celu wprowadzono pojęcie cheat mealu. Mówiąc o nim mamy na myśli JEDEN dzień w tygodniu, w którym zjemy JEDEN posiłek odbiegający od zasad ścisłej diety. Niestety nie jest to takie proste i powinno odbywać się mimo wszystko pod kontrolą. Dlaczego?

Czytaj więcej

Podobało się? Podziel się ze znajomymi.

WEGE LUNCHBOX WG AVOKAVA.com – INSPIRACJE JESIEŃ/ZIMA

Autor : WPIS GOŚCINNY
15 listopada 2017

Jeśli miałabym wybierać porę roku, która jest rajem dla wegatarian i wegan to jesień zdecydowanie wygrywa! Niesamowita obfitość warzyw i owoców jest teraz jak barwna paleta, z której można dowolnie komponować zdrowe i pełnowartościowe posiłki. Czy wierzycie, że wraz ze zmianą pór roku nasz jadłospis również powinien się zmieniać? Przedstawiam Wam JESIENNO – ZIMOWY WEGE LUNCHBOX WG AVOKAVA.com. Zapraszam!

Czytaj więcej

Podobało się? Podziel się ze znajomymi.

PULPETY DROBIOWE Z TRAWĄ CYTRYNOWĄ [PRZEPIS AFTERFIT]

Autor : Dietetyk Aleksandra Łuczak
9 listopada 2017

Znudziła nam się zwykła, tradycyjna kuchnia. Oczekujemy od cateringów i restauracji czegoś nietypowego i zaskakującego. Dlatego i nasz Szef Kuchni wciąż eksperymentuje, a efekty tych doświadczeń możecie zobaczyć w ‘Afterfitowym’ pudełku. Bez wątpienia opinie będą różne, bo jest ich tyle, ilu Klientów. Na naszą korzyść przeważają te pozytywne, co nas bardzo motywuje do dalszego działania. Dziś nasz Szef kuchni zdradza przepis na Pulpety drobiowe z trawą cytrynową.

Czytaj więcej

Podobało się? Podziel się ze znajomymi.

POTRAWKA Z DYNI, BURAKA I BRUKSELKI [PRZEPIS OD AFTERFIT]

Autor : Dietetyk Aleksandra Łuczak

Sezon na dynię w pełni, a więc nie mogłoby zabraknąć przepisu z jej użyciem na blogu Afterfit Catering. Wiele osób ma problem z tym warzywem. Poza kremem z dyni nie za bardzo widzi jego zastosowanie. My na co dzień pokazujemy swoim Klientom, że świetnie smakuje w sałatkach w towarzystwie kaszy pęczak czy fety oraz z innymi pieczonymi warzywami. Potrawka z dyni, buraka i brukselki, to receptura naszego Szefa Kuchni.  Danie to idealnie sprawdzi się w menu osób unikających glutenu, laktozy. Nie ma tu także produktów pochodzenia zwierzęcego, dlatego ze spokojem mogą spożywać je wegetarianie i weganie. Smacznego!

Czytaj więcej

Podobało się? Podziel się ze znajomymi.