Dieta z ograniczeniem glutenu Płock
Dieta z ograniczeniem glutenu to smaczne posiłki z produktów naturalnie nie zawierających glutenu. Pełnowartościowe składniki wspierają zdrowy styl życia!
Catering dietetyczny z ograniczeniem glutenu
Dla kogo najlepszy?
Dieta bez udziału składników zawierających gluten będzie dla Ciebie idealna, jeśli z pewnych przyczyn musisz ograniczyć gluten w swojej diecie.
Posiłki składają się z mięsa, ryb, jaj, owoców, warzyw oraz produktów mlecznych, nasion i orzechów. Z jadłospisu całkowicie wykluczono pszenicę, żyto, jęczmień i owies. Produkty te zastąpiono bezglutenowymi takimi jak np. kasza gryczana, jaglana, ryż czy makaron kukurydziany.
Poszczególne dania są urozmaicone pod kątem smaków i co istotne, dostarczają odpowiednie ilości składników mineralnych i witamin.
UWAGA : Dieta bez udziału składników zawierających gluten nie jest polecana dla osób z celiakią z uwagi na fakt , że specyfika przygotowania posiłków nie wyklucza zanieczyszczeń krzyżowych i w posiłkach mogą pojawić się śladowe ilości glutenu.
Dieta z ograniczeniem glutenu przetestuj najlepsze menu
Rozkład makroskładników
Białko: 15-25% Węglowodany: 30-50% Tłuszcze: 25-35%
Dla kogo?
- Skierowana do osób chcących wykluczyć gluten ze swojej codziennej diety
- Dla osób, którym po spożyciu produktów zawierających gluten towarzyszy uciążliwe uczucie dyskomfortu
- Dla osób, które zrezygnowały z jedzenia produktów zawierających mąkę pszenną i jej pochodne.
Przykładowe potrawy
Cennik - dieta z ograniczeniem glutenu
U nas zniżki się łączą!
•Na zamówienie powyżej 14 dni dajemy 5% rabatu.
•Na zamówienie powyżej 30 dni dajemy 10% rabatu.
•Na zamówienie każdej kolejnej diety na ten sam adres dajemy 5% rabatu na tę dietę (pierwsza dieta pozostaje bez rabatu).
Co mówią o nas nasi klienci?
mazowieckie
Popularne miasta
Czym jest dieta bezglutenowa w formie cateringu pudełkowego?
Dieta bezglutenowa to sposób odżywiania wykluczający produkty zawierające gluten – białko występujące w pszenicy, życie, jęczmieniu i owsie. Catering dietetyczny oferujący tę dietę dostarcza gotowe, zbilansowane posiłki pozbawione glutenu. Co zawiera gluten? Znajdziemy go w pieczywie, makaronach, większości kasz, a także w wielu gotowych sosach i przekąskach. Dieta pudełkowa bez glutenu eliminuje te produkty, zastępując je bezpiecznymi zamiennikami.
Jadłospis diety bezglutenowej w formie cateringu opiera się na naturalnie bezglutenowych produktach, takich jak warzywa, owoce, mięso, ryby, jaja, rośliny strączkowe, orzechy, oraz bezglutenowe zboża (np. ryż, kukurydza, quinoa). Firmy cateringowe dbają o staranny dobór składników i unikanie krzyżowego zanieczyszczenia glutenem podczas przygotowywania posiłków.
Korzyści i wyzwania diety bezglutenowej w formie pudełkowej
Dieta pudełkowa bez glutenu przynosi wiele korzyści, takich jak eliminacja dolegliwości związanych z nietolerancją glutenu, poprawa samopoczucia i zwiększenie poziomu energii. Dla osób z celiakią, przestrzeganie diety bezglutenowej jest kluczowe dla zachowania zdrowia. Catering dietetyczny ułatwia stosowanie tej diety, zapewniając wygodę i oszczędność czasu.
Wyzwaniem może być zapewnienie odpowiedniej różnorodności posiłków i unikanie niedoborów składników odżywczych. Dlatego profesjonalne firmy cateringowe zatrudniają dietetyków, którzy dbają o zbilansowanie jadłospisu diety bezglutenowej. Dodatkowo, dieta pudełkowa pomaga w kontroli porcji i ułatwia liczenie kalorii, co może wspierać cele związane z utrzymaniem lub redukcją masy ciała.
Przed rozpoczęciem diety bezglutenowej w formie cateringu, warto skonsultować się z lekarzem lub dietetykiem, szczególnie w przypadku celiakii lub podejrzenia nietolerancji glutenu. Profesjonalista pomoże dobrać odpowiedni wariant diety pudełkowej, dostosowany do indywidualnych potrzeb i preferencji.