• Dieta
  • Przepisy
  • Suplementy
  • Trening
  • Makaron z indykiem, dynią, szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

    Autor : waldekpieniak
    4 kwietnia 2018

    Mamy dla Was pomysł na niesamowicie ciekawe połączenie smaków. Przepis na ten makaron skradł nasze serce i już niedługo będziecie mogli znaleźć go w naszych zestawach.

    Składniki na 2 porcje:

    1. Ulubiony bezglutenowy makaron (200 g przed ugotowaniem) – może być również zwykły jeśli nie lubisz bezglutenowego.
    2. Pierś z indyka pokrojona w paski (około 200-250 g)
    3. Olej ze słoika z suszonymi pomidorami (2 łyżki)
    4. Czosnek pokrojony w paski (3 ząbki)
    5. Suszone pomidory pokrojone w paski (100 g)
    6. Upieczona dynia (około 250 g)
    7. Pestki dyni (40 g)
    8. Baby szpinak (2 garści)
    9. Feta (około 80-100 g)
    10. Oliwa (1 łyżka)

    Sposób przygotowania:

    1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją w osolonej wodzie.
    2. Dynię pokroić w kostkę i piec w temperaturze 200 stopni przez około 18-20 minut.
    3. Na oliwie podsmażyć indyka (około 5 minut). Koniecznie przyprawić solą i pieprzem do smaku.
    4. Wlać olej z suszonych pomidorów, a następnie dodać czosnek i suszone pomidory.
    5. Smażyć przez 1-2 minuty. Po tym czasie na patelnie wrzucić upieczoną dymę i porządnie zamieszać.
    6. Dodać ugotowany makaron, pestki dyni oraz szpinak.
    7. Smażyć mieszając przez około 2-3 minuty.
    8. Makaron wyłożyć na talerz i posypać rozdrobniona fetą.
    9. Gotowe, smacznego ;).